Γεια σας, με λένε Νικολέτα Τριανταφυλλίδου και είμαι παιδαγωγός. Είμαι 26 ετών και έχω ήδη εμπειρία στη φύλαξη παιδιών και το babysitting. Έχω μία αισιόδοξη οπτική για τους ανθρώπους και αυτό με οδήγησε να ασχοληθώ με το παιδί καθώς θεωρώ πως ένα υγιές, ψυχικά και σωματικά, γίνεται ένας υγιής ενήλικας.

Ακολουθώ μία εναλλακτική μία προσέγγιση στην ανατροφή των παιδιών όπου φροντίζει να κρατάει τα παιδιά σε επαφή με τις τέχνες και κατ’ επέκταση με τα συναισθήματα τους. Η καλή ψυχολογία του παιδιού, η ανάδειξη της προσωπικότητας του και η ελεύθερη έκφραση του αποτελούν σημεία – κλειδιά για την ανατροφή του παιδιού και δίνω ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη τους. Ως παιδαγωγός επιλέγω έναν εναλλακτικό τρόπο διαπαιδαγώγησης, δίνοντας έμφαση στις τέχνες, γεμίζοντας το παιδί με ερεθίσματα μέσω της παιδικής λογοτεχνίας και του θεάτρου.

Έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το παιδαγωγικό θέατρο και το κουκλοθέατρο, τα οποία προαιρετικά εντάσσω στις ασχολίες του παιδιού καθώς θεωρώ πως βοηθούν στην κοινωνικότητα και στην εξωστρέφεια των παιδιών. Έχω δει στη πράξη πόσο βοηθητική μπορεί να γίνει η ενασχόληση με τις τέχνες καθώς βοηθάει στην βελτίωση των ικανοτήτων και την αντιμετώπιση των φόβων τους μέσω της δραματοθεραπείας.

Ένας παράγοντας που επιδρά ιδιαιτέρως στη προσωπικότητα των παιδιών, είναι τα καλλιτεχνικά και οι χειροτεχνίες, οι οποίες πέρα από την ανάπτυξη της φαντασίας, βοηθούν στην λεπτή και αδρή κινητικότητα. Με βάση την βιβλιογραφία της ψυχολογίας του παιδιού, πολλά παιδιά, κυρίως τα εσωστρεφή, μέσα από την ζωγραφική προβάλλουν τα συναισθήματα τους, αρνητικά ή θετικά.
Σε έναν κόσμο γεμάτο με πρέπει και περιορισμούς τα παιδιά είναι σημαντικό να μην νιώθουν καταπιεσμένα ή να αποκρύπτουν τα θέλω και τις ανάγκες τους. Πιστεύω ότι ένα παιδί που νιώθει εκφραστικά ελεύθερο, αποβάλλει όποιους φόβους ή άγχη μπορεί να το περιβάλλουν μεταμορφώνεται σε έναν υγιή ενήλικα. Πάντα δείχνω την αγάπη, την κατανόηση και τον σεβασμό μου προς τα παιδιά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για μένα στο τέλος της μέρας από το χαμόγελο στα μικρά τους προσωπάκια.